Și uită-ne iar în perioada aceea a anului în care, pe unde treci, vezi numai rosu în fața ochilor. Plin de inimioare, curcubee, inorogi colorați, mesaje de iubire peste tot, inclusiv Call Of Duty mobile m-a trădat. Au dat-o și ei pe tema asta de sfântul Valentin, în urmă cu o săptămână și de atunci numai fetele se joacă jocul ăsta, noi băieții ne-am retras, le mai lăsăm și pe ele să se bată între ele (deși sunt unele gagici care joacă mai bine decât mine, da asta nu o menționez că-mi periclitez imaginea de macho). 


În sfârșit, dacă tot suntem la capitolul ăsta, plin de o încărcătură emoțională așa de mare, m-am gândit că poate nu toți sunt implicați într-o relație, așa că pe aceștia nu are cine să-i iubească și ca să nu-i scăpăm de sub control, trezindu-ne cu ei că umblă așa bezmetici pe străzi neiubiți, m-am gândit să le cresc un pic level-ul de iubire și să le recomand trei filme romantice, de dragoste, love, ca să-și amintească cum se simte și cum se vede…


Bineînțeles că și voi ceilalți care sunteți mai chitroși și nu vreți să cheltuiți prea mulți bani puteți să cumpărați o sticlă de bomboane și o cutie de vin ca să îndulciți partenerul de viață, sau să-l îmbătați ca să uite de necaz. Sau poate treci printr-o perioadă în care inspirația nu este prietenul tău cel mai bun și nu ști unde s-o duci de Valentine’s day. I got you covered! O plimbare până-n sufragerie, pe canapea, în fața televizorului nu-i așa lungă și așa poate înțelege și ea și te iartă…


Buuun!…. Să nu zăbovim prea mult și să-i dăm drumul la recomandări. Ca primă recomandare pentru sufletele rebele, care încă-și caută jumătatea în jungla asta urbană, este Silver Lininigs Playbook sau mai pe românește Scenariu Pentru Happy End, filmul a fost ecranizat în 2012 sub regia lui David O. Russell un regizor și scenarist cu șapte globuri de aur la activ, a regizat filme precum The Fighters (2010), American Hustle (2013) și Joy (2015).

Pentru aceast film a lucrat alături de Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro și Jacki Weaver. Filmul spune povestea lui Pat (Bradley Cooper) care după ce-și petrecuse o perioadă de timp într-un institut de boli mintale și aparent vindecat, se mută în casa părinților pentru a-i fi supraveheată perioada de recuperare. Lucrurile devine mai provocatoare atunci când Pat o întâlnește pe Tiffany (Jennifer Lawrence), o fată misterioasă cu probleme la mansardă și aceasta. Ce mi-a placut la această poveste a fost că nu urmează linia aia siropoasă și dezgustătoare a romantismului hollywoodian, în care el e super bogat și inteligent și ea frumoasă, naivă și nesigura, căcat, doi oamei cucu își găsesc fericirea în condiția lor dezavantajată…


Recomandarea numărul doi gravitează în jurul a două filme. Chiar mi-a fost foarte greu să mă hotărăsc care dintre ele să rămână oficial. Oscilez între Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Strălucirea Eternă a minții neprihănite) și Ameli. Două filme grozave în această categorie. O să mă rezum totuși la prima variantă deși la final o să fac câteva precizări și despre Ameli. 

Așadar, Strălucirea Eternă a Minții Neprihănite, este un film atipic, care spune povestea unui om singur Joel Barish interpretat de renumitul actor Jim Carrey (cunoscut pentru comediile din seria Ace Ventura, Yes Man, Bruce Almighty și multe altele, avem ocazia să-l vedem într-un rol care se îndepărtează mult de sfera asta a ridicolului, intrând în sfera rolurilor serioase…). care are o viață obișnuită, cu o rutină plictisitoare, întreuptă atunci când o întânește pe Clementine interpretată de Kate Winslet ( cunoscută pentru rolul celebru pe care l-a interpretat în filmul la fel de celebru Titanic).

Povestea reflectă o realitate pe care ajung să o trăiască poate și 90% din cupluri. După ce au trecut prin perioada de preludiu, în care au descoperit lucruri unul despre celălalt, viața cuplului, de cele mai multe ori, alunecă spre una din aceste situații: fie parteneri sunt suficient de tolenranți unul cu celălalt și continuă într-o relație formală, de respect, compasiune și solidaritate, fie se degradează, sfârșindu-se ceva timp mai tarziu. Filmul, după părerea mea, este un must see care o să te facă să privești relațiile amoroase cu alți ochi. Acest capodoperă cinematografică a fost produs sub dibăcia lui Michel Gondry, un regizor și scenarist de origine franceză, născut în 1963, care a mai regizat Green Hornet ( sper că-și amintește cineva acest film) și Mood Indigo sau L’ecume des Jours.

Și uite așa am ajuns și la ultima recomandare, recomandarea cu numărul trei. Aici trecem pe la Harry Potter care s-a făcut băiat mare, a părăsit casa Grifindor, i-a lăsat pe Ron și pe Hermonie șă-și consume poveștile lor de iubire și aterizează în brațele frumoasei Zoe Kazan.

The F Word, în unele țări îl veți găsi și sub denumirea What IF, (de ce și așa n-am nici cea mai vagă idee), traducerea la noi e ”Ce-ar fi dacă?”. Acesta a fost ecranizat in 2013 sub indrumarea lui Michael Dowse, un regizor de origine Canadiana cunoscut mai recent după pelicula de mare succes de anul trecut Stuber.

Acest proiect îi aduce împreună pe Daniel Radcliffe celebrul Harry Potter, Zoe Kazan cunoscută și pentru rolul pe care l-a avut în The Big Sick, Mackenzie Davis cunoscută pentru rolul din Terminator: Dark Fate și nu în ultimul rând Adam Driver, care mai târziu devine Kylo Ren din Razboiul Stelelor.  

Filmul spune povestea de prietenie dintre Wallace (Daniel Radcliffe) și a lui Chantry (Zoe Kazan) care se transformă, treptat într-o frumoasă poveste de dragoste. Filmul este condimentat de o serie de conversații acide și frumos de inteligente, pe care, dealtfel, se bazează și prietenia dintre aceștia. Este un film plin de imaginație și sarcasm. Este într-o oarecare măsură utopia mea despre o relație perfectă…Mi-a plăcut filmul ăsta neașteptat de mult și este filmul la care mă întorc atunci când vreau să văd un film romantic bun. 

Și acum, pentru a încheia în nota în care am promis, nu pot să nu spun că Ameli, este un film francez, care aduce în atenția cinefililor o poveste frumoasă, a unei domnișoare naive și nevinovate din Paris cu un ciudat și amuzant simț al dreptății. Decide șă-i ajute pe cei din jurul ei și-n mijlocul aventurii ăstea își găsește și ea propria-i iubire. Modul în care este surprinsă toată tărășenia asta te ține bine cu ochii lipiți de ecran până la final lăsându-ți senzația că ai vrea să-l mai vezi o dată…

Și acestea fiind spuse, vizionare plăcută !

No Comments
Comments to: 3 Filme pentru Îndragostiți.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

zelist

Trending

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.