Dacă ați crezut cumva că am scăpat de Coronavirus vă înșelați amarnic. Dracu ăsta mic, nu vrea să se dea bătut nici în ruptul capului de la a face ravagii în rândul populației globale. 


România încă nu a înregistrat nici un caz oficial, doar suspiciuni sporadice pe la Suceava, câteva alerte false și la Cluj, nimic concret. Frații nostrii care încă sunt blocați pe vasul de croazieră din aflat în carantina, în largul coastelor Japoniei, au tras o sperietură zdravănă, dar și ei, presupunem că sunt bine și sănătoși. Așa că, dacă totul merge bine o să punem capăt acestei înfiorătoare pandemii, dacă nu, să ne pregătim totuși de scenarii mai dramatice și înfiorătoare. 

Ce ar putea fi mai înfiorător decât ce este acum ? 


Ca răspuns, m-am gândit să vă fac o recomandare de film care să vă pună pe gânduri. Că tot vine weekend-ul și nu toată lumea își permite să meargă la schi la Predeal sau la Arieșeni că-i mai aproape, unii poate vor să se înghesuie în fața televizorului și să se bage la un film.

Așadar, recomandarea mea pentru weekend-ul în curs este World War Z sau Ziua Z: Apocalipsa. Un film regizat de Marc Forster după scenariul lui Michael Carnahan. Marc Forster este un regizor de origine germană născut în 1969 cunoscut pentru mai multe filme de succes, pe care probabil unii dintre voi le-ați și vizionat. Printre succesele lui se numără și Quantum of Solace din seria James Bond, Finding Neverland și Stranger than Fiction. Un regizor nominalizat de două ori la globul de aur (pentru best motion picture și pentru secțiunea de best director) și o dată la premiile BAFTA la secțiunea cel mai bun regizor. 


Pentru pelicula World War Z, Marc Forster, a lucrat alături de renumitul actor Brad Pitt, Mireille Enos care a mai jucat și în Sex and the City și Brodway, Fana Mokoena care a jucat și în filmul Mandela: Long walk to freedom și Daniella Kertesz care a jucat și în Afterdeath.

Filmul spune povestea unei pandemii scăpate de sub control care infestează oamenii cu o formă severă de rabie, răspândindu-se la nivel global într-un ritm la care autoritățile nu reușesc să-i facă față. Povestea începe cu o zi obișnuită din viața orașului Philadelphia, unde locuia fostul agent ONU Garry (Brad Pitt) și soția lui Karin (Mireille Enos), împrenă cu ficele lor. Familia se hotărește să părăsească locuința pentru a vizita orașul. Un ambuteiaj, aparent nevinovat, transformă scena într-un scenariu apocaliptic. Totul se transfoermă într-o stare generală de panică și violență. Reușesc cumva să părăsească orașul și de aici începe lupta pentru supraviețuire. Povestea este bine conturată în jurul personajelor și efectele speciale sunt spectaculoase. 


Un film care se înscrie în genul graoză. Un fel de groază digerabilă care te lasă totuși să dormi la noapte.

Vizionare plăcută!

 

No Comments
Comments to: Ce film vedem weekendul ăsta?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

zelist

Trending

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.