Sistemul American de sănătate publică este total diferit de cel din Europa. Toate poveștile despre vaccinarea obligatorie sunt doar americănisme ieftine. Cei care iau adevăratele decizii asupra sănătății mondiale nu se regăsesc pe teritoriul americii.

Zilele trecute primesc un mesaj de la o bună prietenă, vădit îngrijorată de faptul că o să ne vaccineze cineva obligatoriu. Toate acestea, pe fondul circulației unor serii de articole pe rețelele de socializare despre introducerea vaccinării obligatorii cât și unor cip-uri care aveau menirea să modice nu stiu ce… Videoclipul care a diseminat starea de agitație a fost în legătură cu OPT-Out Contract.

OPT-out contract, este un document pe care mariile instituții din domeniul medical le pun la dispoziția cetățeniilor care nu vor să semneze contracte cu ei. Adică, dacă nu ești de acord cu politicile și cu practicile unei companii, sau cu serviciile pe care le orferă aceasta, atunci trebuie să semnezi o declarație care prevede faptul că nu ești de acord. Bineînțeles că toate acestea sunt defapt o capcană, un fel de cal troian de a te pune să semnezi că nu vrei să semnezi și că le datorezi pentru asta niște bănuți că nu ai vrut să vrei. Știu, știu…deja sună aberant și nici unul dintre noi nu a văzut vreodată vreun astfel de document. (Nu a văzut nimeni un astfel de contract/document pentru că nu există.) Probabil, americanii inventează tot felul de metode de astea obscure, însă europenii nu au astfel de principii. Pentru a vă lămurii mai bine cum stau lucrurile cu această procedură, accesați link-ul acesta

Ce trebuie înțeles din toată povestea asta e că oarecumva, americanii, oricât de mult își flutură mușchii capitalului economic pe care-l au ca și țară, oricât ne-o vând pe aia cu armata lor mega, uber, performantă, cu toții ne-am cam dat seama că sunt… așa… un pic naivi. Ne-am deprins cu stilul american. Nu că ar fi rău, dar ne cam dăm seama că politicile lor nu se pot aplica în toate colțurile lumii oricât de mult ar vrea ei. 

Deasemenea, trebuie înțeles că sistemul medical american este total diferit de sistemele medicale care se practică în țările europene și în general în Uniunea Europeană.

Cu ce este diferit acest sistem American?

Ei bine, în primul rând, la ei sunt trei sisteme de asigurări medicale pe care le pot accesa cetățenii. Majoritatea acestui sistem e bazat pe asigurări medicale private. Acest sistem produce o serie de inegalități sociale privind accesul populației la serviciile de sănătate publică. Cu toate că Statele Unite ale Americii dispune totuși de o tehnologie medicală performantă și în general tratarea pacientului e destul de bună, aproximativ 47 de milioane de americani nu au asigurare medicală. 

În SUA, sănătatea este furnizată de mai multe entități legale. În general, spitalele și clinicile sunt deținute  de către sectorul privat, iar asigurările medicale de sănătate sunt furnizate, deasemenea, tot de sectorul privat, cu excepția câtorva programe care aparțin de guvern, cum ar fi Medicare, Medicaid și SCHIPS. Așadar, cumva până la 15% din populație nu este asigurată medical, fapt care în Europa este inexistent. În Europa majoritatea țărilor au asigurări medicale obligatorii și un sistem medical de care se ocupă statul sau guvernul. 

Schimbarea a survenit odată cu reforma lui Obama, care obliga statul să ofere asigări medicale tuturor cetățenilor americani și să mai reducă din costurile medicale aberante, distribuind povara financiară de pe umerii cetățenilor asupra producătorilor de medicamente și echipamente medicale. Dacă vreți să vă documentați mai riguros despre Obama Care o să găsești mai multe detalii pe site-urile de sănătate publică americane, wikipedia sau PWC.com , deasemenea, vă recomand să urmărești și documentarul Rănile industriei medicale pe care-l găsiți pe Netflix. 

Cheltuielile legate de sitemul sanitar american care vizează cetățenii sunt exagerat de mari, comparativ cu orice altă țară din lume (Ca să îți faci o idee apăsă aici.), iar sistemul în sine nu oferă o valoare echivalentă cu banii cheltuiți. Cu alte cuvinte, sistemul american de sănătate nu este cel mai eficient din lume, oricât de mult ar vrea ei să ne convingă de asta. În anul 2000 SUA se situa pe locul 37 în topul celor mai performante și eficiente sisteme medicale din lume. Pe locurile fruntașe erau majoritatea țărilor din Europa. Cel mai eficient sistem medical la vremea aceea era sistemul medical Francez, urmat de Italia, San Marino, Andora, Malta, Singapore, Spania, Oman, Austria, Japonia, Norvegia, Portugalia și așa mai departe (aici aveți link-ul ca să vă lămuriți). 

Sistemul medical European este un sistem orientat spre pacient. Un sistem care nu este privatizat și după cum bine observați, cel puțin în România, nu prea sunt variante alternative de asigurări medicale private ( a nu se confunda cu asigurarile medicale de călătorie). Europa nu acceptă toate sistemele și echipamentele mediacale americane din domeniul sănătății, deaorece nu sunt în cooncordanță cu standardele pe care le impune. Multe medicamente și echipamente medicale americane, nu au ajuns pe piața din Europa tocmai din acest considerent. Mai mult, nici o companie producătoare de medicamente nu are voie să-și promoveze medicamentele produse către public, pentru ca toate medicamentele au efecte secundare și acestea pot provoca complicații serioare, aceste măsuri au fost impuse de europeni inițial, îmbrățișate apoi și de americani.

 Așa că, haideți să nu le lăsăm furați de aceste povești terifiante cu vaccinarea obligatorie, impusă și forțată. Uitați-vă la conferințele organizației mondiale a sănătății (World Health Organization) pe site-ul oficial. Această organizație își are sediul în Europa și nu în America. Sediul central al organizației se află în Elveția la Geneva. Așa că, atunci când vine vorba de decizii în legătură cu sănătatea momndială, acestea se iau în Europa și nu în america.

Iar în ceea ce privește conținutul unui vaccin, sau în general al unui produs medicamentos, îi puteți citi prospectul care-l însoțește, iar dacă printr-o minune nu-l găsiți în pachetul produsului, puteți consulta toate prospectele medicamentelor și ale vaccinurilor, care se regăsesc pe tritoriul țării, pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din RomâniaConsultați și blueprint 2.0 care vă explică exact cum stau lucrurile cu producerea și testarea vaccinurilor la nivel mondial.

În concluzie, nu mai plecați urechea și nu vă mai obosiți ochii pe situri bizare care vă spun că o să ne vaccineze cineva obligatoriu. Nu mai suntem în era comunistă unde totul era impus și indiscutabil. Nimeni nu o să ne forțeze să facem lucrurile pe care nu le dorim. Europa trăia în democrație înainte de aderarea României. De reținut este că deciziile pe care le ia Uniunea Europeană și Organizația mondială a sănătății sunt în cooncordanță cu niște reglementări riguroase referitoare la sănătatea publică. Aceste măsuri sunt acolo pentru a proteja cetățenii uniunii și în general locuitorii planetei împotriva orgnanismelor bilogice și a intereselor oculte. Așa că, o informare corectă despre acest subiect nu a făcut rău nimănui.  Dacă ar fi vrut guvernele lumii să ne extermine ar fi făcut-o deja, au la îndemână armata și poliția, până acum nimeni nu ne-a căutat să ne împungă. 


Așa că, relaxați-vă, nimeni nu vrea să ne omoare!

No Comments
Comments to: De ce să nu mai pui botul la toate filmulețele de pe net care-ți spun despre vaccinarea obligatorie.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

zelist

Trending

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.