Am fentat, da, da, am fentat! De mai bine de o săptămână nu am mai scris nimic. Absolut nimic. Intrasem așa într-o stare letargică soră cu depresia (eu știu de ce, da oricum nu mă laud cu asta, așa că să sperăm că sunt bine). Printre altele, am fost și la Brașov, ca răspuns de a participa la un curs de fotografie de studio și nu numai. A fost o experiență interesantă, am avut parte și de o clasă de balerine care au venit să ne lase să le pozăm în timp de ele își făceau de cap, sărind și demonstrându-ne cum se face să te îndoi pe toate părțile și totuși să rămâi întreg. Doar privindu-le am început să simt dureri de spate. De atunci, s-a mai scurs o săptămână și uite-mă iar în confortul casei mele, singur, citind Xanax ca delectare. (O să fac și despre asta o nefăcută și vă las câteva impresii de îndată ce o termin).


Acum să ne îndreptăm spre ceea ce ne interesează și anume filmul de weekend. Pentru weekend-ul ăsta mă gândeam să vă propun să mergeți undeva în natură, să vă dezmorțiți picioarele după iarna asta lungă și friguroasă, nu de alta dar pe la mijlocul săptămânii se anunța vreme bună pentru o astfel de aventură. Însă, în seara asta, când am consultat iar aplicația despre vreme, am rămas dezamăgit… weekend-ul ăsta plouă în toată transilvania, așa că nu vă pot recomanda nici o ieșire. Dar de un film tot vă spun. Așadar, pentru weekend-ul ăsta sumbru, ca să vă mai încălzească sufletele, vă recomand Patch Adams. 


Înainte de a viziona filmul, să rețineți un fapt foarte important și anume că acest film a fost inspirat dintr-un fapt real. Persoana asta încă este în viața și are 74 de ani.


Patch Adams este un film încadrat inițial la secțiunea de comedie, însă, după umila mea părere ar putea foarte bine să se încadreze la secțiunea dramă, pentru că povestea în sine, deși plină de scene amuzante, într-un final este o dramă. FIlmul în sine spune povestea lui Hunter ‘’Patch’’ Adams, un om cu o formă severă de depresie care se internează de bună voie într-un institut de boli mintale în speranța că se va vindeca. În timpul tratamentului descoperă că prin interacțiunea umană poate vindeca oamenii, dar printre altele, poate să uite de propriile lui probleme. Așa că, înarmat cu ideea asta, se imbarcă într-o aventură de a face oameni fericiți. Cum anume? Ei bine, asta rămâne să descoperiți singuri. 


Filmul vă este adus de Tom Shadyac, un regizor și producător american, născut în 1958, care la vârsta de 24 de ani, devine cel mai tânăr scriitor de glume pentru Bob Hope, un renumit comedian din anii ’80. Shadyac este cunoscut pentru filmele din seria ACE Ventura, Mincinosul Mincinoșilor (LIAR LIAR) și Bruce Almighty ( filme al căror protagonist a fost Jim Crrey). 


Pentru filmul menționat, Tom a lucrat alături de marele actor Robin Williams (care din păcate a murit tocmai din pricina bolii ăsteia invizibile numită depresie, în 2014, când a fost găsit spânzurat și cu venele de la încheietura mâinilor tăiate. O poveste tristă, însă, aveți posibilitatea să revedeți o parte din acest actor în filmul pe care vi-l recomand), cunoscut deasemenea pentru celebrele lui roluri din Doamna Doubtfire, Good Morning Vietnam, Good Will Hunting, Flubber si Jumanji, Daniel London protagonistul multor seriale dar și al unor filme celebre precum Minority Report, Rent și It’s Kind Of A Funny Story, Monica Potter cunoscută și din The Last House on The Left și Saw, Philip Seymour Hoffman din The Master, Capote, Before The Devil Knows You’re Dead și Charlie Wilson’s War și nu în ultimul rând Bob Gunton din The Shawshank Redemption, Daredavil și Mountain Top. 


Filmul m-a impresionat până la lacrimi când l-am văzut prima dată și apoi, la fel de mult, de fiecare dată când l-am revăzut. Mi-am amintit de el recent pentru că am trecut printr-un moment în care am fost nevoit să fiu bun, milostiv și îngăduitor cu semenii mei. Așa că, alegând să fiu toate acestea, mi-am amintit de acest film. Vă îndemn să-l vizionați și voi, nu o să vă dezamăgească. 


Și nu uitați, să fiți buni unii cu alții! 


Vizionare plăcută!

No Comments
Comments to: Filmul de Weekend !

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

zelist

Trending

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.