Încă o săptămână s-a dus. Gata, s-a dus, daca cineva vrea să retrăiască săptămâna asta, este suficient suficient să închidă ochii și să și-o imagineze de la capăt, altfel, nu se mai poate. Eu m-am decis că dacă tot e vineri seara să mă bucur de o bere, și nu orice bere, ci una de aia care să meargă direct la suflet. Așa că m-am dus la un oarecare supermarket și mi-am luat câteva beri Azuga, ca să meargă foarte cu ce am plănuit în seara asta și anume un film.


Da, da, un film , un film pe care l-am văzut cu mult timp în urmă și din pricina conjuncturii evenimentelor care s-au îngrămădit azi în viața mea, mi-am amintit de el și m-am convins să-l mai văd o dată, că doar e un film bun…


Film despre care doresc să scriu în seara asta nu e vreun blockbuster Hollywoodian, nu e un film renumit și popular așa cum am fost obișnuiți, ci este un film mai degrabă pentru Tiff decât pentru Cinemacity. Un film care vine la noi tocmai din Coreea de Sud, un film romantic, că doar tot suntem în luna iubirii, cu sfântu’ Valentin și în foarte scurt timp Dragobete. În sfârșit, hai să nu o mai lungesc și să vă destăinui despre ce e vorba totuși…


Filmul pe care-l recomand pentru weekend-ul ăsta se numeste Cast Away on the Moon. După cum am menționat deja este o producție sud Coreeană. Filmul a apărut în 2009 și a fost regizat de Lee Hae-jun, născut în 1973. Acesta, studiază publicitatea la institutul de Arte din Seul, însă devine popular în lumea cinematografiei coreene pentru scrierea de scenarii în diferite genuri, cum ar fi scurtmetrajul care abordează lumea vampirilor și care ajunge să fie ecranizat de Kim Jee-Woon. Printre succesele lui cinematografice se mai numără și Like a Virgin din 2006 și My dictator din 2014. 

Pentru filmul Cast away on the Moon lucrează alături de Jung Jae-young și Jung Ryeo-Won (deși numele celor doi actori seamănă foarte mult nu au nici un grad de rudenie). Mai multe despre actorii aceștia nu pot să vă spun pentru că nu sunt foarte cunoscuți, nu au jucat în filme consacrate și cunoscute de publicul larg, însă, pot să vă spun că au făcut o echipă extraordinară pentru filmul pe care vă îndemn să-l vizionați. 


Plotul filmului gravitează în jurul lui Kim Seong-geun (Jung Jae-young) care are datorii foarte mari și viața lui pare lipsită de orice sens și speranță, iar într-un moment de vulnerabilitate, când se află pe podul râului Han, tulburat de situație, se hotărăște să pună capăt calvarului și se aruncă în râu. Din fericire, nu se ineacă ci ajunge pe insula Bamseomului de unde nu poate evada. Rămas blocat pe insulă, aceasta încearcă să redescopere viața departe de grijile vieții cotitiene și a orașului care acum se află destul de departe de el…


În timp ce învață să supraviețuiască pe insulă, scrie un mesaj de ajutor pe malul nisipos al insulei. Mesajul este observat de Kim Jung-yeon ( Jung Reyo) o fată care locuiește într-un bloc de locuințe cu vedere spre insula naufragiatului. La scurt timp încep să schimbe mesaje între ei și ajung într-un final să se indrăgostească unul de celălalt. Filmul conturează foarte bine povestea de dragoste, iar evenimentele care se ivesc pe parcursul filmului crează o atmosferă intensă și spirituală. Nu vă dau foarte multe detalii pentru a nu știrbii din frumusețea poveștii care prinde sufelt și se dezvoltă progresiv pe tot parcursul filmului. 


Ce-mi rămâne de făcut este să vă asigur că filmul o să vă ofere o satisfacție nemăsurată și o impresie semnificativă, care o să vă îndemne să-l recomandați și voi prientenilor. Așadar, pune-ți punga de popcorn la microunde, așezați-vă confortabil pe canapea sau în fotoliu, chemați un prieten, iubita, strânge-ți pisica în brațe, așezați cățelul la picioare și porniți cu încredere în aventura Cast away on the moon!


Vizionare plăcută!

No Comments
Comments to: Filmul De Weekend!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

zelist

Trending

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.