E de la sine înțeles că trebuie, musai ca de bună voie să adaug și eu ceva despre nemernicia anului. Nu, nu mă refer la treaba asta cu corocona virus. Nu! Mă refer la cealaltă situație, aia cu educația sexuală în școli. Nepoată-mea a împlinit vârsta de 9 ani și a  început să intre în contact cu cuvintele alea rușinoase. Le înțelege, le pricepe și este curioasă. Nu putem s-o cenzurăm și nu putem să-i ascundem natrua firească a lucrurilor. 

Recent a venit să ne întrebe ce-i aia muie. Părinți s-au fâstâcit jenați de întrebare. Normal că e o întrebare jenantă pentru că așa ne-a învățat societatea și în special religia, că aceste treburi sunt atât de rușinoase și e un păcat atât de mare să vorbești despre ele încât toată lumea se ascunde. Nu e frumos să vorbești urât, să nu cumva să folosești cuvintele alea rușinoase că-ți cade limba sau un deget sau vreun mădular important o să-ți zică adio și aia e, viața ta este compromisă. Cum zicea și CTP (aka Cristian Tudor Popesc) într-o emisiune la DIGI24, presupun că nu va mai apărea prea curând la postul ăsta de televiziune după grozăvia care i-a zburat din gură, cum că domnișoarele care se masturbează o să aibă vreo dereglare cerebrală și nu o să mai experiementeze sexualitatea la fel. Da, știu, e ilar! (Și când mă gândesc că eu chiar l-am apreciat pe omul ăsta și l-am considerat un model pentru presa românească.).  M-am înșelat amarnic, la fel cum m-am înșelat și amăgit cu Tudor Gheorghe când l-a susținut pe Victor Ponta la prezindențiale în urmă cu câțiva ani, de atunci nu m-am mai putut duce la concertele lui și nici nu i-am mai putut asculta muzica și… la naiba, că-mi plăcea așa de mult. 

În sfârșit, să revenit la oile noastre, educația sexuală. Păi în primă fază după ce tinerele minți o să înțeleagă cum stau lucrurile cu sexul și cu practicarea acestuia, primul efect pe care o să-l vedem e că o să dispară toți ăia care protestează vehement în fața clinicilor de maternitate, împotriva avorturilor. Că poate oamenii educați în misterele sexualității vor înțelege mai bine cum să-și pună în mod corespunzător un prezervativ și vor înțelege că sexul e ca și consumul responsabil de alcool. Daca-l bei cu măsură îți provoacă plăcere și o stare generală de bine, la fel și sexul, consumat responsabil cu protecția corespunzătoare poate să-ți ofere o plăcere și o stare generală de bine. Ca să nu mă bag în religie și să provoc animozități, de cum se fac copii?, un lucru este cât se poate de sigur și de adevărat, copii se fac cu plăcere 😉.

Ca să facem un pic mai multă lumină, actul sexual în sine nu trebuie să se soldeze cu o sarcină. Și nu, nu e vina femeilor că rămân însărcinate. Să nu fim totuși ipocriți să le acuzăm cu severitate că ar avea vreo vină, că doar sexul de obicei implică fără doar și poate un cuplu, că altfel se numește masturbare. (Cel puțin cuplurile de gay nu trebuie să trăiască cu frica asta a unei sarcini nedorite.) 
După cum spuneam, actul sexual nu trebuie să se soldeze cu o sarcină și ar fi de dorit ca fetele să fie educate în această privință, că până la urmă, ele au de tras cel mai mult. Ca să înțelegem o realitate obiectivă, de cele mai multe ori când se menționează de o sarcină într-o discuție de cuplu, primii care intră în fibrilații sunt băieții, asta spune foarte multe despre masculinitate și despre modul în care cei mai mulți bărbați sunt responsabili ( o știți voi pe aia „cu cine morții mă-tii de-ai mai culcat fă?”.). Mușchii și aparențele nu te fac un bărbat puternic și responsabil.

Aș vrea totuși să trec în revistă câteva beneficii pe care le-ar putea aduce educația sexuală. Pentru că am transformat sexualitatea într-un lucru misterios și paranormal, dovedindu-se într-un final a fi un fenomen natrual și firesc în rândul mamiferelor, (cine crede că oamenii nu sunt mamifere…nu știu cred că sunteți oarecum inutili). Sexul de plăcere se mai întâlnește și la alte specii cum ar fi cățeii care atunci când te găsesc simpatic îi surprinzi frecându-se de piciorul  tău privindu-te în ochi cu drag. ( hai că sunt sigur că ați asistam cel puțin o dată la o astfel de scenă). Printre speciile care mai au astfel de obiceiuri de a căuta plăcere în sex se numără, țestoasele, oile, elefanții, urșii și unele specii de păsări. Să nu vă mai spun de porcii spinoși care duc treaba asta la un alt nivel 🙂. 

No bun, acum că ne-am lămurit câtuși de puțin că nu suntem singurii perverși de pe planetă, un alt beneficiu pe care-l aduce educația sexuală, este să-i învețe pe băieți cum să folosească un prezervativ. Știu, credeți că sunt un idiot să aduc în discuție faptul că există masculi care să nu știe cum să utilizeze un prezervativ. Vă asigur că sunt o mulțime de tineri care habar nu au. De ce? Păi tocmai pentru că le ascund bine de tot să nu le găsească părinții să nu-i vadă colegii și vecinii, ca să nu fie ridiculizați că-și achiziționează așa ceva.  De cele mai multe ori le scot din cutie, le ascund prin buzunare și portofele și aruncă de cele mai multe ori cutia cu tot cu instrucțiunile de utilizare și cei mai mulți dintre ei nici măcar nu au aruncat o privire asupra manualului de utilizare. Nu știu cum să-l ruleze corect și bum, o sarcină nedorită. Îmi amintesc de un coleg de facultate care se tot plângea că i se rup prezervativele și mereu era cu teama de a o fi lăsat însărcinată pe partenera lui și culmea ironiei, nici măcar nu-i spunea fetei să nu o alarmeze. No imaginați-vă câți de ăștia sunt în lume. 

Apoi, educația sexuală, poate le arată și fetelor și femeilor că au și ele voie să se simtă bine, că nu bărbatul e unicul important și că sexul este un parteneriat în care fiecare trebuie să iasă de acolo cu bucurie. Poate învață și băieții ăștia cum să-și satisfacă partenerele. Iar domnișoarele, să înțeleagă și ele că nu toți bărbații sunt dotați la fel și să nu-i nenorocim pe cei care probabil că nu au dimensiunile lui Terente. Să zdrobim barierelele astea păguboase că sexul este ceva murdar și un păcat capital și nu, nu e nevoie să fie consumat doar între soți. Că poate amărâții ăia care s-au luat și nu au practicat asta înainte nu se potrivesc nici în viața de zi cu zi și nici în intimitate, de ce să se chinuie reciproc o viață? Nu mai suntem în era medievală când nu existau atât de multe metode contraceptive.

Poate așa prin educație sexuală putem să le spunem fetelor cât e permis și cât nu. Să știe naibilor și ele că unchiul de 35 de ani nu are voie să le sărute pe gură și să le pună mâna la chiloței, că nu e vina lor dacă se întâmplă. Că nu se îmbracă provocator și că nu e o rușine să vorbească despre aceste incidente cu părinții sau cu un adult de încredere. Că nu e un comportament normal dacă se întâmplă asta între rude de gradul 1, frați, surori, mama, tata, unchiu, mătușa nu are voie să te atingă în zona intimă și nici să te pună să pui mâna sau gurița. (Dacă te simți dezgustat/dezgustată, foarte bine, să știi că se întâmplă zilnic). Trebuie să le prezentăm care sunt comportamentele de dorit în incursiunile intime, care-i comportamentul sănătos pe care trebuie să-l prezinte un domnișor față de partenera lui și care este comportamentul normal pe care trebuie să-l prezinte domnișoara față de partenerul ei. 

Și nu în ultimul rând, discutând deschis despre acest subiect o să putem să le spunem și la riscurile la care se expun atunci când practică sexul. Pe lângă nedorita sarcină la cuplurile tinere să le spunem și despre bolile la care sunt expuși dacă nu practică sexul cu responsabilitate. Eu zic că numai lucruri bune ar putea ieșii din educația sexuală. Singura problemă pe care o văd e că nu știu cum putem evalua experții în domeniul ăsta :))). Cine e potrivit pentru o astfel de meserie, nu e ca și cum am avea experți ca și Bebe Mihăescu, poate îl aducem iar în lumina reflectoarelor și-l punem să pregătească o mână de specialiști înainte să închidă ochii. 

Iar în altă ordine de idei, haideți să nu-i mai tratăm ca pe niște sălbatici pe tineri, hai să nu-i mai considerăm dobitoci ca pe urmă, atunci când greșesc să-i arătăm cu degetul și să le strgăm în față că sunt cea mai rea generație. Poate că acum e momentul să ne asumăm că defapt noi am greșit și că ar cam fi cazul să îndreptăm lucrurile….. Pentru că pâna la urmă un lucru rămâne cert, evident și clar pornhub are trei miliarde și jumătate de utilizatori…
Numa zic!

No Comments
Comments to: Jena Românului a devenit Educația Sexuală.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

zelist

Trending

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.