Era asta în care trăim, este era în care toată lumea are o părere și cel mai important din toată povestea asta e că părerea lui e musai să conteze!

Avem mereu impresia că am ajuns la un nivel superios de inteligentă și rafinament încât să avem imaginea și ideea utopică că suntem atât de bine poziționți încât avem mereu dreptate. Cei care ați urmărit seria TV Urzeala Tronurilor, vă amintiți scena de la sfărșitul sezonului opt în cadre mama dragonilor (Daenerys Targaryen)  îl învită pe Jon Snow să construiască o lume nouă împreună. Mi-a rămas atât de bine întipărită-n minte seria aia de replici, încât ar fi păcat să nu o redau aici, mai ales pentru că se potrivește atât de bine cu contextul. 

D.T. Let’s build a new world. a better world!
J.S. How do you know it will be good?
D.T. Because i know what is good!
J.S. What about everyone else?
D.T. They don’t get to choose!
D. T. Să construim o lume nouă. o lume mai buna!
J.S. De unde știi că va fi bună?
D. T. Pentru că știu ce este bine!
J.S. Cum rămâne cu toți ceilalți?
D.T. Ei nu ajung să aleagă!

E atât de ușor să ne pierdem în detalii mai ales atunci când credem că ne pricepem la orice. Până la urmă, cam asta-i boala românului din zilele noastre să se priceapă la toate și la nimic. Cei care într-adevăr ar avea ceva de spus în adevăratul sens al cuvântului nu prea se avântă pentru că nu mai are loc de atâți specialiști semidocți cu apucături de intelectuali.

Buba care s-a spart și ulcerează în toate colțurile internetul e poza aia imbecilă cu Orban și acoliții lui care stăteau la un șpriț în birou pentru a-și sărbătorii ziua de naștere. No nimic interesant până aici. Interesant e că au sărit ca mușcați de poponeț toți internauții, să-l penalizeze pe prim-ministru că și-a permis să o ardă pe barosăneală la palat. Nu știu cine l-a trădat pe om, da bine nu i-a făcut. Pe mine nu mă interesează ce fac ei în viața lor privată, dar ce mă pune pe gânduri sunt reacțiile oamenilor. 

Eu pe ăștia nu-i înțeleg, mi se pare că sunt rupți de orice realitate și și-au construit în mintea lor o lume utopică periculoasă. Nu suntem conduși de sfinți interesanților, suntem conduși de oameni.Oamne pe care dacă-i luăm la puricat, pe fiecare-n parte, nici unul nu se ridică la standerdele necesare pentru a fi la butoanele țării. Iar în direcția asta toată lumea are o părere, dar nimeni nu are o soluție. Dacă nici unu nu-i potrivit pentru funcția pe care o ocupă cu ce să înlocuim sistemul actual? Că până la urmă nimeni nu-i suficient de merituos să ocupe o funcție de demnitar. 

Orban a fost cum a fost, dar lumea uită ușor, ușor rău de tot, uită că Ponta pe vremea lui de glorie și-a sărbătorit ziua de naștere pe arena națională. Da nu asta-i problema, de cine ce a făcut și cum s-a sărbătorit, ci imbecilitatea asta cretină de a cere demisia și de a demisiona constant. Frumoșilor intelectuali, dacă tot impuneți demiteri și cereți demisii în masă și pe capete și nu se acordă o șansă pentru remedierea greșelilor făcute, mereu o să fim într-o continuă criză politică. Nimeni, dar absolut nimeni, nu-și asumă nimic în țara asta. Când ceva nu funcționează, imediat se arată cu degetul și singura soluție este demisia, demisia, demiterea, demisia. Opriți-vă, nu așa se conduce o țară. Dacă v-ați întrebat de ce merg prost lucrurile? No fix de aia, că nu-i obligă nimeni să-și asume. Ia domnule parlamentar, ai dat-o de gard? Nuuuu, nu pleci acasă, nu, nu-ți mai dau voie, rămâi, repară, remediază, construiește. Nu-mi pasă că nu știi, nu dormi, nu mănânci, înveți!

Avem nevoie de continuitate!
Nu mai putem să mergem înainte în același ritm. Lucrurile care ne-au adus până aici nu ne vor duce mai departe asta-i clar. Haideți să încetăm să nu mai fim ipocriți. Ne privește pe toți. Nu ne putem plânge mereu că lucrurile nu merg. Nu lucrurile nu merg, noi suntem înstare (ca popor) să ne asumăm toate situațiile pe care le traversăm. Îmi amintesc de Alexandra, o prietenă care niciodată nu voia să aleagă nimic, mereu îi lăsa pe alții să aleagă pentru că motto-ul ei era că dacă lucrurile nu iasă bine, să nu fie ea de vină. Păi cam asta s-a propagat peste tot, în presă, în politică, în modul de a soluționa cazuri și situații. 
Avem nevoie de specialiști, avem nevoie să-i lăsăm să lucreze și nu la prima abatere să-i arătăm cu degetul să-i blamăm și să-i aruncăm în stradă. Lasă omul să lucreze, când greșește prea des și prea grav îl schimbi, dar până atunci să-i lăsăm să facă ceva clar, vizibil și concret. Nu de alta, dar schimbatul ăsta din inerție, a guvernelor, politicienilor și oamenilor în genral, nu duce nicunde. Nu se face nici un progres relevant și România stagnează, economia stagnează. Nu-i putem înlocui pe toți odată, ci treptat și cu alternative relevante. (Te întrebi acum de unde alternative?) Alternative ar fi doar că mesajul este unul mult prea dur, atât din partea presei cât și a oamenilor… 
Nu poți să ceri la nesfârșit schimbarea guvernului la cea mai mica abatere, asta transmite un mesaj foarte dur și nimeni nu mai are curajul să iasă în față și să-și asume. Pentru că la o mică adiere de vânt poate fi el următoarea victimă în roata asta mare și stricată, că până la urmă toate stau să cadă și în fond, nimeni nu rămâne suficient de mult într-o fucție astfel încât să facă o diferență vizibilă. E un cerc vicios, până la urmă stilul ăsta bolnav de schimbare impusă, forțată, Let’s break the wheel! (Să rupem roata), trebuie revizuit puțin, că doar trebuie să vedem și cu ce anume înlocuim roata, că până la urmă toți putem vedea care-s probleme dar să deschidem ochii să pricepem și ce soluții avem la îndemână. 

Ce avem la îndemână este tocmai educația, cu asta trebuie să începem. Vrem rezultate, trebuie să pregătim oameni pentru rezultatele respective, educația actuală nu mai acoperă nici o neovie pe piața muncii. 

Așadar, haideți să punem umărul la muncă, o Românie mai bună nu se construiește peste noapte.

No Comments
Comments to: O Românie mai bună nu se construiește peste noapte!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

zelist

Trending

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.