Dacă v-ați prins a vă uita pe rețelele de socializare zilele astea, cu siguranță ați putut constata că în ultimele două săptămâni au apărut ciupalacii. Postacii ăia cu un sever sindrom de analfabetism funcțional. Îi știți voi, i-ați văzut și auzit, sunt aroganții aceea care se cred mai presus de orice autoritate.

Dacă nu i-ați văzut sau ați piedut cele mai fierbinți rateuri ale acestora o să vi le prezint aici într-un scurt și restrâns sumar. Așadar, sunt aproape convins că ați citit sau auzit de cazul ăla scandalos de inconștineță crasă, în care un remarcabil cetățean de origine română, a băgat în carantină un avion întreg, pentru că a vrut el să ajungă acasă și s-a defecat efectiv pe toată lumea și a plecat din carantină, la rândul lui, cu tot cu certificat medical care atesta infestarea acestuia cu noul virus. Da ce mai contează, el voia să ajung acasă, cine are curajul să i se opună?, doar avea drepturi, iar în țara lui „fac ce vreau!” așa merg lucrurile. L-au liniștit cu un dosar penal. 

Dar bineînțeles că nu s-a înțeles mesajul, cine crede în autorități e un naiv. Autorități care se luptă, nu cu virusul, ci cu neânțelegera oamenilor. Că virusul poate fi oprit, din păcate oamenii nu pot fi opriți din a răspândii acest virus. Vă amintiți și de dementul ăla care și-a dat jos masca de protecție și a început să tușească spre cadrele medicale din spitalul Victor Babeș din București? Oare cum să aibă autoritățile încredere în noi că vom respecta niște recomandări dacă noi nu putem da dovadă nici măcar de o fărâmă de disciplină. 

Inteligentul George, ăla care a sunat la 112 ca să se dea el șmecher, să arate el României că el e ciupalac și că el face ce vrea mușciul lui. A luat la mișto operatoarea de la 112 ca să se arate cocoș, acum sper că e cocoș și mai mare cu un dosar penal și sincer fără nici o urmă de ranchiună la adresa lui, că în ochii mei e nevinovat ( nu de alta, da el nu a mai crescut de la 12 ani, acolo a rămas creierul lui, la naivitatea unui copil nătâng), sper din suflet să aibă așa un timp de cel puțin 6 luni să contempleze profund asupra acțiunilor lui. 

Ce să mai zicem de sfinții părinți care au binevoit să ignore orice mesaj al autorităților și au oficiat slujbă în aer liber pentru că no, ei nu se supun nici unei autorități pământești. Eu nu vreau să fiu răutăcios, da în cazul de față oarecumva se cere. Dacă biserica crede că este mai presus de lege, după trecerea pandemiei, să nu mai aibă beneficiile și privilegiile pe care le are acum. Cum se poate ca o instituție pentru care statul a făcut atât de multe încât să o scutească de plata taxelor, să le oferii salarii angajaților acesteia și de a-i sprijinii constant, să-i intoarcă spatele și să facă ce vrea ea. Poate că acum ar fi momentul să ofere statului Român toată averea pe care o are pentu a cumpăra echipament medical necesar. În sfârșit, știrea cu preoții infestați de covid a înceut să alerge bezemtică pe net, așa că se pare că Dumnezeu nu și-a ținut flacăra divină peste nenorocita aia de lnguriță. 

Să nu mai spunem despre toate ieșirile în parc, minciunile din declarații care au dus la îmbolnăvirea cadrelor medicale din diferite spitale de prin țară, ignoranța asta inconștientă generală, toate știrile alea despre nerespectarea normelor de distanță socială, toate, dar absolut toate, duc în continuare spre îmbolnăviri și mai multe. Și după toate astea, pretențiile imbecile ale unora ca autoritățiile să ia măsuri, că de ce nu sunt pregătite, că de ce așa și nu altfel sunt de-a drepul scârboase. 

Ce ne spun toate acestea?

Ei bine, ne spun un singur lucru, că suntem un popor indisciplinat. Că suntem un popor care nu crede în autoritățile care încearcă din răsputeri să oprească răspândirea virusului ăstuia păgubos.

E o dovadă clară, că noi oamenii, nu putem să avem încredere unii în ceilați, că nu putem să fim responsabili și să ne asumăm o situație. E trist, e trist că o mamă a trebuit să-și denunțe propria fică și pe partenerul acesteia autorităților pentru că nu respectau normele de izolare și carantină. Biata femeie, a mers la autorități să-și denunțe copilul pentru că nu putea să ajungă la ea să o facă să înțeleagă riscul la care-i expune pe ceilalți. 

Acum s-au luat măsuri drastice, nimeni nu mai are voie să iasă pe stradă. De ce? Pentru că nu înțelegem cu vorba bună, nu pricepem. Și mai avem pretenții de o viață mai bună, când defapt, noi nu suntem rezonabili și responsabili să contribuim voluntar la stoparea unei pandemii. 

Poate ne-ar prinde bine, după ce va trece valul ăsta, o cură de disciplinare a poporului român în masă. Civilizarea unui popor se pare că nu se poate face cu vorba bună ci cu constrangeri și limitări, că altfel nimeni nu pricepe că trebuie să-i respecte pe cei din jur. Poate că e puțin deplasată ultima frază, dar sincer, mi-e și teamă să ies pe stradă, pentru că eu nu pot să am încredere în frații mei români că sunt sănătoși și am și eu doi părinți pe care trebuie să-i protejez.

Nu autoritățile sunt de neîncredere, noi suntem!

No Comments
Comments to: România ciupalacilor!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

zelist

Trending

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.