Pentru că în fiecare zi, în ultima săptămâmă, am fost bombardat din toate părțile de știri cu virusul ăsta turbat coronavirus (trebuie să recunosc, numele mi se pare foarte bine ales, deși nu știu cine alege denumirile, eu zic că merită un premiu). Oamenii nu sunt suficient de alarmați de gravitatea situației. 


Părerile sunt împărțite, Horea Badu scrie pe blogul lui că aceasta e doar o găselniță a presei internaționale de a disemina frică și panică la nivel mondial. Eu, în parte, sunt de acord cu domnul profesor Horea, însă nu ne putem baza doar pe o simplă intuiție, să ne lăsăm în voia sorții. 


Treaba asta ar putea, foate ușor scăpa de sub control. Cum? Vă întrebați… Ei bine, pentru a vă putea face o idee cât mai clară despre asta și pentru că weekend-ul bate la ușă, am pregătit pentru cinefili și nu numai, o recomandare de film pe care să o vizionați alături de cine credeți de cuviință (dacă e partenerul de viață, iubi sau motănel, bumbilica sau dulceață, nu uitați puteți să-i furați o sărutare după vizionarea filmului,nu se ia, asta în cazul în care nu-i curg mucii. Persoanele mucoase, în cazul unor interacțiuni intime stau dedesupt, se știe). 


Filmul pe care vi-l recomand se numește Contagion. Film regizat de Steven Soderbergh. Steven este regizor, scenarist producător și actor de origine americană, născut în 1963 pe 14 ianuarie. Un pionier al cinematografiei independente moderne. Premiat de nenumărate ori la Cannes, a regizat și produs filme precum Erin Brockovich, Traffic, Ocean’s trilogy, Contagion și alte câteva titluri pe care nu e cazul să le menționez că până acum v-ați cam dat seama despre cine este vorba…


Filmul se înscrie în categoria Thriller din distribuția căruia fac parte Marion Cotillard (Macbeth), Matt Dimond (Bourne series), Laurence Fishburne (celebrul Morpheus din Matrix), Jude Law (Gattaca), Kate Winslet (Jack, come back! Sper că recunoașteți celebra replică, cât și filmul), Gwyneth Paltrow (Iron Man), Bryan Cranston (Breaking Bad) și Jennifer Ehle( Fifty Shades of Grey). Nume cu rezonanță de la Hollywood. 


Graficul se referă tocmai la răspândirea unui virus care ia prin surprindere întreaga lume și face o triere naturală, omorând o mare parte a populației globului. Efectele răspândiri virusului pune la grea încercare oficiali din domeniul sănătății publice în încercarea de a identifica și conține boala. Efectele devastatoare ale bolii duce la pierderea ordinii sociale. Filmul folosește stilul multi-narativ pentu a urmării mai multe linii de ploturi, ca într-un final să descopere un vaccin care reușeste să stopeze răspândirea bolii, însă populația rămasă este mult mai mică comparativ cu momentul începerii pandemiei. 
Noroc că totuși au rămas supraviețuitori că altfel ar fi fost trist, dovadă că speranță există…


Vizioanare plăcută!

No Comments
Comments to: Weekend-ul bate la ușă, ce film vedem?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

zelist

Trending

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.